Michael Brown

  • Foto
  • Video
  • Foto
  • Video
  • Foto
over mij

Hallo, ik ben Michiel, de
(bruids)foto- en videograaf van Nederland.

Tijdens mijn opleiding HBO-Communicatie heb ik mijn ware passie ontdekt: communiceren door middel van foto’s. Na in 2009 voor mijzelf te zijn begonnen als fotograaf heb ik verder gestudeerd aan de FotoAcademie om mij verder te ontwikkelen als fotograaf. Ik hou ervan om bruiloften vanuit een documentaire stijl te benaderen en zo de pure momenten, emoties en mensen vast te leggen.

400 +
Aantal
bruiloften
900 K
Aantal
bruidsfoto's
2009
Jaar eerste
bruiloft
Award-winning

Met 2 award-winning fotografen en ruim 14 jaar aan ervaring zorgen wij ervoor dat jullie dag onvergetelijk wordt vastgelegd. Elke bruiloft is uniek en juist dat proberen wij te fotograferen op een natuurlijke en pure manier.

Second shooter

Kies voor de extra optie “Second Shooter” en ga voor het maximale resultaat! Zo zijn wij nog flexibeler met het maken van luchtbeelden met een drone, kunnen wij momenten uit verschillende hoeken vastleggen, zijn er nog meer spontane beelden en bovendien ontvangen jullie ruim 50% meer foto’s van jullie bruiloft!

Snelle preview

Ontvang dezelfde dag nog een preview van jullie foto’s! Ook is het mogelijk deze foto’s te gebruiken in bijvoorbeeld een slideshow tijdens jullie feest (indien mogelijk op de locatie) om zo de avondgasten te laten zien hoe jullie dag is verlopen!

Keuze uit vele bruidsalbums

Bij de COMPLEET, LUXE, ALL-DAY en FOTO+VIDEO pakketten zit standaard een luxe bruidsalbum in linnen uitvoering inclusief gravering van jullie namen. WIllen jullie liever een lederen album, een gouden album, jullie eigen trouwlogo op de kaft of heel iets anders? Bijna alles is mogelijk dus laat ons vooral weten wat je wensen zijn.

NIEUW! Kies-je-edit

Zo nu en dan krijg ik van tevoren wel eens de vraag van een bruidspaar of de edit van hun bruidsreportage wat anders kan. Omdat ik graag mee wil denken en tevreden bruidsparen als klant wil heb ik, om ook deze bruidsparen te voorzien, “kies-je-edit” tot leven geroepen. Kijk hier voor meer info en voorbeelden.

Drone beelden

Wij zijn in het bezit van een drone vliegbewijs en de nieuwste generatie drones om ook vanuit de lucht de mooiste beelden te kunnen maken.

Een aantal foto's

Foto: Luxe
€2500
neem contact op
inclusief
- Twee contactmomenten (1 fysiek, 1 digitaal)
- 10 uur fotografie
- Hoge resolutie foto's
- Foto's digitaal per WeTransfer
- Trouwalbum van 25 x 25 cm inclusief gravering
- 10% korting op een pre-weddingshoot
- Optioneel: Second shooter voor nog meer beelden (prijs op aanvraag)
- Excl. reiskosten
Opties
Foto: All-Day
€2750
neem contact op
inclusief
- Twee contactmomenten (1 fysiek, 1 digitaal)
- Gehele dag aanwezig (exacte tijden in overleg)
- Hoge resolutie foto's
- Foto's digitaal per WeTransfer
- Trouwalbum van 25 x 25 cm inclusief gravering
- 10% korting op een pre-weddingshoot
- Optioneel: Second shooter voor nog meer beelden (prijs op aanvraag)
- Excl. reiskosten
Opties
Foto + Video
€3000
Lees meer
inclusief
- Twee contactmomenten (1 fysiek, 1 digitaal)
- De hele dag aanwezig (exacte tijden in overleg)
- Hoge resolutie foto's
- Foto's digitaal per WeTransfer
- Video in hoge kwaliteit van ca. 5-7 minuten
- 10% korting op een pre-weddingshoot
- Optioneel: Second shooter voor nog meer beelden (prijs op aanvraag)
- Excl. reiskosten
Opties
Foto + Video + Album
€3250
Lees meer
inclusief
- Twee contactmomenten (1 fysiek, 1 digitaal)
- De hele dag aanwezig (exacte tijden in overleg)
- Hoge resolutie foto's
- Foto's digitaal per WeTransfer
- Video in hoge kwaliteit van ca. 5-7 minuten
- Trouwalbum van 25 x 25 cm inclusief gravering
- 10% korting op een pre-weddingshoot
- Optioneel: Second shooter voor nog meer beelden (prijs op aanvraag)
- Excl. reiskosten
Opties

Reviews

Vorige maand was Michiel op onze bruiloft en hij heeft ons werkelijk prachtige foto's en een film bezorgd. Wij zijn ontzettend blij dat wij voor Michiel hebben gekozen. Hij is de hele dag bij ons geweest, wist de allermooiste momenten vast te leggen en het was heel fijn om hem erbij te hebben op onze grote dag. Nogmaals, heel erg bedankt voor alles Michiel!
Sandi Elias
18/09/2022
Na een zoektocht op zijn website beland en aan de hand daarvan een telefonisch kennismakingsgesprek gehad. Hij reageerde snel en gesprek was dan ook zo ingepland. Heel fijn! Keuze voor Michiel als fotograaf op onze bruiloft op 01-07-2022 in Kasteel Duurstede was dan ook zo gemaakt. Daar hebben we geen moment spijt van gehad!! De communicatie is fijn, hij reageert snel, komt afspraken na, heeft een fijne persoonlijkheid en passie voor zijn vak. Dit geldt ook voor zijn second shooter Karlijn. Op de dag zelf heb je ook niet door dat ze er zijn! Maar belangrijkste is natuurlijk dat ze fantastische foto's hebben geschoten. Ze hebben met hun foto's de sfeer goed vast weten te leggen en oog voor dingen die echt hele mooie foto's hebben opgeleverd. We wilden heel graag een second shooter omdat je dan van meerdere kanten foto's hebt. En dat is gelukt, wat zijn we blij met deze keuze. We raden Michiel en zijn second shooter ten zeerste aan!!
Jessica R
04/09/2022
Wij hebben voor Michiel gekozen om onze bruiloft vast te leggen en een betere keuze hadden we niet kunnen maken! De communicatie vooraf verliep soepel. Op de dag zelf waren hij en de second shooter Karlijn een heel fijn team. Rustig aanwezig, maar altijd in de gaten waar het gebeurde en ook tijdens de couple shoot stelden ze ons goed op ons gemak. Een tweede fotograaf is echt een aanvulling, zo krijg je veel spontane foto's vanuit een andere hoek. Binnen 3 weken na de bruiloft hadden we de foto's en video al binnen! Daarmee onderscheidt Michiel zich echt van andere (bruids)fotografen. Zo konden we op de huwelijksreis al genieten van de prachtige plaatjes, geweldig!
Liza Zagers
31/08/2022
Dank voor de prachtige video. Een fijne samenwerking: naast een goede voorbereiding, heb je ook precies in beeld gebracht waar we op hoopten. We gaan nog veel plezier hebben van de video!
Annebel Ross
20/05/2022
Michel Brown heeft onze bruiloft op een bijzondere manier vastgelegd. Zowel op foto als op video. We wilden beelden die spreken en met emotie, en dat is wat Michael gedaan heeft. Het is een sympathieke leuke gezellige jonge man met meer als 10 jaar ervaring. Spontaan en enthousiast, met passie voor zijn werk. Vanaf het eerste gespsrek voelde we dezelfde klik, wat heel belangrijk is om de belangrijkste dag van je leven goed vast te leggen om later te kunnen terugkijken.
Marco
08/09/2021
Michiel heeft voor onze bruiloft echt prachtige foto's gemaakt. Hij is onopvallend aanwezig en weet alles precies op het juiste moment vast te leggen. Voor de bruidsfoto's zoekt hij de mooiste plekjes uit en is niets hem te gek. Hierdoor zijn deze foto's ook echt adembenemend mooi en persoonlijk geworden. Wij raden hem dan ook echt aan!!!
Jolanda Abels
13/10/2020
Michael Brown heeft onze bruiloft geweldig vastgelegd. Je hebt niet door dat hij er is en hij is een meester in het vastleggen van de sfeer. Naast de hele mooie fotos heeft hij ook nog gelijktijdig een gewelidige video gemaakt van de dag. De video is echt heel erg leuk geworden en mooi gefilmd. Heel leuk om naast de mooie fotos ook nog een video te hebben van de dag, want dat kijk je toch sneller even terug, met coole beelden erbij vanuit een drone. Meer heb je niet nodig, aanrader!
Daniël Doorman
04/10/2020
Michael Brown produced us an incredible memory, the perfect video that captured our wedding! Not only is it great to watch, full of energy, it includes all the special moments, our family, friends and all the highlights of our day! He was also very patient with us in the editing and really brought together the perfect video for us! We were thrilled to have trusted Michael with our wedding day and we were more than pleased with the results. Highly highly recommend him for your special day, he is completely professional, understands your requirements and you won't even see him capturing all your special moments, but he manages to get it all! Fantastic end result and great to work with!!
Michelle Parekh
01/10/2020
Joost
27/08/2019

Mijn werkwijze als bruidsfotograaf

1. LET’S MEET

Om kennis te maken, jullie bruiloft in grote lijnen te bespreken en al jullie vragen te stellen, hebben wij een eerste kennismaking die meestal plaatsvindt via Google Meet of FaceTime. Zo kunnen wij vaak op korte termijn even kennis maken en jullie wensen bespreken. Dit is mogelijk op vrijwel alle tijdstippen dus ook in de avonduren of eventueel in het weekend. In een later stadium spreken wij altijd nog een keer face 2 face af om ook even “in het echt” kennis te maken en jullie dag van A-Z door te nemen.

2. VERVOLGAFSPRAAK

Omdat de eerste kennismaking soms wel een half jaar tot een jaar voor aanvang van de bruiloft plaatsvindt, maken we een paar weken voorafgaand aan de bruiloft nogmaals een afspraak. We bespreken de laatste details en zullen de planning doornemen van jullie bruiloft. De locatie van deze afspraak is altijd in overleg en is afhankelijk van de agenda’s en jullie woonplaats soms in Utrecht, bij jullie thuis of ergens halverwege de route.

3. DE BRUILOFT

Een bruiloft is een speciale gebeurtenis in iemands leven en iedere bruiloft is uniek. Ik ben dan ook van mening dat het mijn taak als bruidsfotograaf is, om jullie bruiloft vast te leggen zoals deze daadwerkelijk plaatsvindt en niet moet worden geregisseerd door de bruidsfotograaf. Het resultaat is een spontane, ongedwongen en pure bruidsreportage.

4. NABEWERKING

De gemaakte foto’s loop ik stuk voor stuk na op fototechnische zaken als belichting en contrast. Verder maak ik een deel van de foto’s zwart-wit en zorg ik voor een mooie, afwisselende en complete bruidsreportage.

5. PREVIEW EN AFLEVERING

Binnen 24 uur na afloop van de bruiloft krijgen jullie alvast een kleine preview van de foto’s per e-mail. De complete bruidsreportage zal binnen 2 tot 4 weken digitaal worden opgestuurd. De levering en mogelijkheden van eventuele bruidsalbums worden besproken tijdens een van de afspraken.

Veelgestelde vragen

Hoe lang ben je al bruidsfotograaf/videograaf?
De eerste bruiloft die ik heb vastgelegd was die van mijn zus in 2009. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot hier mijn werk van te willen maken en zo volgde mijn tweede bruiloft kort daarna. In de periode daarna ben ik verder gaan studeren aan de FotoAcademie om mijzelf verder te ontwikkelen als fotograaf en heb ik in 2014 ook mijn eerste bruiloft gefilmd. Na jaren van meerdere banen in combinatie met het vastleggen van bruiloften ben ik nu al een aantal jaar volledig zelfstandig bruidsfotograaf en doe ik het werk waar ik in 2009 van droomde.
Leg je ook bruiloften in het buitenland vast?
Zeker! Ik heb meerdere bruiloften vastgelegd in landen als Italië, Duitsland en Frankrijk, maar geen land is te gek. Voor bruiloften in het buitenland maak ik een offerte op maat aangezien het totale kostenplaatje afhangt van meerdere factoren. Zo weten jullie exact waar jullie aan toe zijn en leggen wij jullie bruiloft op de beste manier vast.
Hoe werkt het foto+video pakket? Doe je dit alleen of samen?
Bij de foto+videopakketten kom ik in de basis in mijn eentje om jullie bruiloft vast te leggen. De combinatie van foto+video heb ik een jaar of 6 geleden bedacht door gebruik te maken van meerdere camera's en snel te wisselen tussen beide disciplines. Op deze manier heb ik inmiddels tientallen bruiloften vastgelegd en kan ik een betaalbaar pakket aanbieden waarmee jullie zowel een volledige fotoreportage als een bruidsvideo ontvangen. Sinds een aantal jaar bied ik ook de extra mogelijkheid aan om te kiezen voor een second shooter. Samen maken wij samen nog meer beeldmateriaal wat zorgt voor niet alleen een grotere fotoreportage, maar ook meer flexibiliteit bij het maken van de video.
Is het nodig een second shooter te nemen?
Een second shooter is geen must, maar zeker een aanrader! Wanneer je voor deze optie kiest wordt de fotoreportage minimaal 1,5x zo groot en worden momenten van verschillende kanten vastgelegd. Wanneer je voor het foto+video pakket kiest is er daarbij ook meer flexibiliteit om gebruik te maken van extra's zoals luchtbeelden met een drone of audio-opnames van speeches.
Werk je met een vaste second shooter?
Ja! Ik werk met een vaste second shooter, namelijk met mijn vriendin Karlijn. Ook zij heeft awards gewonnen met haar bruidsfotografie en na vele bruiloften samen te hebben gefotografeerd/gefilmd, zijn wij perfect op elkaar ingespeeld. Zo weten wij precies hoe wij jullie bruiloft zo mooi mogelijk vast kunnen leggen!
Hoe lang blijf je / blijven jullie aanwezig op de bruiloft?
Bij de het fotopakket LUXE is er een vast aantal uur dat wij aanwezig zijn en kunnen wij in overleg kijken wat de handigste tijd is om de dag te starten. Bij de ALL DAY en FOTO+VIDEO pakketten is het belangrijkste dat wij proberen een compleet beeld van de dag vast te leggen. Dit betekent niet dat wij letterlijk van begin tot eind aanwezig hoeven te zijn. Zo beginnen wij vaak tijdens het einde van de voorbereidingen, zodat wij bijvoorbeeld nog de final touch van de visagie vast kunnen leggen, en blijven wij tot ergens gedurende het feest. De exacte eindtijd hangt af van het moment aangezien wij graag feestende beelden willen maken en het feest op de ene bruiloft wat sneller op gang komt dan de andere. Gemiddeld duren onze dagen in totaal zo'n 12 uur tot maximaal 14 uur. Eindigen jullie de avond bijvoorbeeld met sterretjes of vuurwerk en willen jullie dit ook vastgelegd hebben? Dan kijken wij even samen naar de mogelijkheden en kan het zijn dat wij hier een kleine toeslag voor rekenen.
Hoeveel reiskosten moet ik mee rekening houden?
De reiskosten bedragen €0,25 per kilometer gerekend vanuit Utrecht. De reiskosten gelden alleen op de dag van de bruiloft zelf. Eventuele parkeerkosten worden los afgerekend. Wanneer er gekozen wordt voor de second shooter optie reizen wij in de meeste gevallen met één auto en houden wij ook dezelfde tijden aan. Hierdoor blijven de reiskosten in dit geval hetzelfde.
Als ik voor het FOTO+VIDEO pakket kies, kan ik zelf de muziek kiezen voor onze bruidsvideo?
Ja dat kan zeker! Ik heb zelf een abonnement op een database vol met rechtenvrije muziek die ik mag gebruiken voor mijn werk. Maar als jullie zelf een bepaald nummer hebben die jullie graag willen gebruiken dan is dat zeker mogelijk. Houd er dan wel rekening mee dat de video officieel niet gebruikt mag worden op bijvoorbeeld social media of dat de website waarop je de video zet de muziek er af kan halen. Het is ook mogelijk om naast de video een extra social media edit voor €150 te nemen waarin de highlights van de dag voorbijkomen op rechtenvrije muziek. Zo kunnen jullie deze wel delen op social media!
MB6A3708

contactformulier

Translate »