Een van de voordelen van het fotograferen van bruiloften is dat je gedurende het jaar veel nieuwe mensen leert kennen. Wanneer je een dag meeloopt op de mooiste dag van iemands leven, schept dat op een of andere manier toch een soort band. Met het bruidspaar, maar vaak ook met de gasten die aanwezig zijn. En dat geldt nog meer wanneer je niet één, maar vijf dagen met een hele groep op pad gaat. Zo had ik het geluk had om in de zomer van 2021 de bruiloft vast te leggen van Marco en Jessica. Niet in Nederland, maar in Italië op het mooie Sicilië om precies te zijn.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik het nog wel leuk vind om bruiloften te fotograferen na er al zoveel te hebben gezien? Het simpele antwoord hierop is ja! De manier waarop ik te werk ga is door een bruiloft vast te leggen op de meest spontane manier mogelijk. Ieder mens is uniek, zo ook ieder bruidspaar en iedere bruiloft. Vandaar dat ik het als mijn taak zie om een bruiloft en de aanwezige mensen vast te leggen op een manier die bij hen past zonder dat ze doorhebben dat ik er überhaupt bij ben. Wanneer je 5 dagen met een groep optrekt zou je zeggen dat dit lastiger wordt, maar door al zo in de groep op te gaan in de dagen ervoor ben je eigenlijk al onderdeel geworden van de omgeving en kun je eigenlijk nog makkelijker te werk gaan.

Na vijf dagen Sicilië en flink wat gigabytes aan beeldmateriaal later heb ik aan deze bruiloft, los van een hele leuke ervaring, ook zeker goede vrienden en een extra “famiglia” overgehouden die ik gelukkig nog steeds regelmatig zie en spreek. Marco & Jessica kozen voor het pakket Foto + Video waarbij ik naast de fotoreportage ook een video heb gemaakt van hun bruiloft. Om een kleine indruk te geven van deze mooie dag vind je hieronder een aantal foto’s en hierboven verkorte versie van de video terug. Ga je zelf trouwen, in Nederland of in het buitenland, neem dan zeker even contact op en we drinken snel een (digitaal) kopje koffie om de mogelijkheden door te nemen!